Heaven Aint Ready For Me Yet (2006)

Rita Engedalen vant Spellemannsprisen (Norwegian Grammy) for sin plate Heaven Ain’t Ready For Me Yet.
Heaven Ain’t Ready For Me Yet er Rita Engedalens utgivelse nummer to for plateselskapet Bluestown Records på Notodden.

Plata som er spilt inn i Juke Joint Studio på Notodden har mottatt en mengde flotte kritikker i musikk- og dagspressen for sin særegne blanding av genuin Missisippiblues og rootsmusikk, og er nå kronet med nominasjon som en av de beste utgivelsene i Norge i 2006.

Dette albumet inneholder en solid miks av amerikansk blues og rootsmusikk fra områder i USA som  ikke er altfor kjent for det store publikum. Rita tar oss med på en musikalsk rundreise i de amerikanske sørstatene som går utenfor de travle motorveiene. Hun drar oss med på støvete landeveier i områder som Appalachene og Mississippi Delta, med det spennende Hill Country-området i Mississippi som det naturlige musikalske hjemstedet. Musikk fra disse områdene er gjennomsyret av nerve, intensitet og musikalsk sjel. Et særegent trekk med musikk fra Hill Country er at groovene ofte er bygd repeterende  akkordskjema hvor transens sterke musikalske kraft også er et viktig element. Rita lager sanger i denne tradisjonen som en helt naturlig del av sitt musikalske uttrykk. Hennes tekster er basert på opplevelser fra hennes eget liv og er utrykt på en helt igjennom ærlig måte.

Denne plata er spilt inne i det analoge Juke Joint Studio på Notodden. Opptakene er ofte gjort på første tak med veldig få musikalske pålegg. Dette er blitt gjort bevist for å bevare entusiasmen, sjelen og den musikalske gløden. Alt dette i tillegg til Ritas sterke og følsomme stemme gjør ”Heaven ain’t ready for me yet” til en sjelden og vakker fugl i det norske, musikalske landskapet.