Best Of Rita Engedalen (2018)

«Best of Rita Engedalen» inneholder utvalgte spor fra alle hennes tidligere utgivelser.
Rita Engedalen er Norges definitive Bluesdronning og en av de mest profilsterke kvinnelige bluesartistene i Europa. Engedalen debuterte som bluesartist på plate i 2004 med albumet «Hear My Song». Hun har spilt inn hele fem album under eget navn og mottok Spellemannsprisen for albumet «Heaven Ain’t Ready For Me Yet» i 2006. Rita Engedalen har et internasjonalt publikum, og vant den europeiske blueskonkurransen European Blues Challenge i Berlin i 2012.

Hun har nylig kommet hjem fra en innholdsrik tur til Mississippi, der hun bl.a. var i studio i Clarksdale og spilte inn en ny versjon av låta «Heaven Ain’t Ready For Me Yet». Da med byens beste gospelkor. Innspillingen vil bli å høre på den kommende plata «Best Of Rita Engedalen» som slippes under Notodden Blues Festival 2018, både som CD og på vinyl (LP). Hun er aktiv både som Sanger, gitarist, låtskriver og produsent.

Rita er i full gang med planlegging av nytt soloalbum. Det vil komme vinteren 2019.
På Notodden Blues Festival fredag 3. august står hun på samme scene som en av hennes store forbilder fra den kvinnelige delen av bluesen, Bonnie Raitt. Rita stiller med sitt faste band Morten Omlid, Eskil Aasland og med Margit Bakken som spesielt invitert gjesteartist.