Damer i Blues - Rita Engedalen & Margit Bakken

Women in Blues - Broken Soul Blues
(Bluestown Records 2012)
Historikk, bilder og musikalske juveler fra noen av de kvinnelige blueslegendene, blir fremført av Rita og Margit i form av en ekte, nær og akustisk konsert.

Rita og Margit har de siste årene hatt mange konserter sammen, der de viktige damene i bluesen trekkes sterkt frem i form av bilder, ord og toner.  Rita og Margit er svært opptatt av å formidle det sterke budskapet om bluesdamene som i sin tid både skrev, spilte og sang låter, men som ikke fikk friheten til å formidle dette ut til folket.

Rita har i en årrekke reist rundt og hatt ”workshop” om livet til Janis Joplin, og hun har alltid hatt et stort hjerte for å fremme de ukjente kvinnene i bluesens historie. Rita og Margit traff hverandre under prosjektet ”Bluesen Tøffe Damer” ført i pennen av Kristin Berglund (2003) og etter det har de to bluessøstrene fulgt hverandre tett og hatt uttalige opptredener sammen. I sine konserter fremfører jentene et knippe av sine egne låter, samt ukjente og kjente låter fra noen av damene som har markert seg sterkt innenfor blues, folk, soul, gospel og hillcountryblues.  Janis Joplin, Jessie Mae Hemphill, Memphis Minnie, Ida Cox, Big Mama Thorthon, Etta James og  Bessie Smith, Elizabeth Cotten  er noen av damene som får sin velfortjente heder av jentene. Fakta og fortellinger formidles underveis i konserten og Ritas personlig møte med Jessie Mae Hemphill og opptreden på Sunflower blues gospel festival i Clarkesdale iMissippie  er noe som publikum får høre om.

Rita og Margit håndterer gitarene selv og spiller på hverandres stemmer, som for øvrig utfyller hverandre usedvanlig godt… 

Rita Engedalen
Er kronet av norsk presse til Norges Bluesdronning og  har høstet mange gode anmeldelser og femmere i fleng for sitt siste album, ”The Tree Still Standing”.  Dette er hennes tredje album og utgivelsen har markert seg sterkt i inn og utland.  Rita fikk også en rosende omtale for sitt album på nettstedet BluesWax ( USA  ), noe som er en stor anerkjennelse innenfor norsk blues miljø.  Utgivelsen ”The Tree Still Standing” ble nominert til  Spellemannsprisen i klassen for Blues 2008. 
   
Med stolthet nevnes det også at hennes plate ”Heaven ain`t ready for me yet”, vant SPELLEMANNSPRISEN i klassen for Blues i 2006.
For mer informasjon om Rita Engedalen og flere plateanmeldelser -
www.myspace.com/ritaengedalen 

Margit Bakken
Har i en årrekke besøkt en små og store bluesklubber / festivaler på kryss og tvers i Norges land.  Hun har opptrådt i flere år med eget band, vært engasjert i mange musikalske prosjekter, men har nok de siste årene vært mest å se på scenen sammen med sin blues søster Rita Engedalen. Endelig har Margit nå gitt ut sin debut plate, og utgivelsen ”On the other side” har høstet flotte anmeldelser og omtaler! Plata har en stor spennvidde, noe anmelderen i Romerikes Blad ga en god beskrivelse på :
” Vokalisten flytter seg uanstrengt mellom blues, amerikana og country, lydbildet er godt, og stemmen hennes er røff, følsom og fyldig. Særlig svinger det av den rå "Treat her like a lady". "Don't leave me alone" og "Dark room" er følsomme perler.
   For mer informasjon om Margit Bakken og flere plate anmeldelser – se  www.myspace.com/margitbakken