NEWS/ NYHETER

RITA ENGEDALEN «Best Of»

slippes under 2.august på Notodden Blues Festival 2018

Rita Engedalen er Norges definitive Bluesdronning og en av de mest profilsterke kvinnelige bluesartistene i Europa. Engedalen debuterte som bluesartist på plate i 2004 med albumet «Hear My Song». Hun har spilt inn hele fem album under eget navn og mottok Spellemannsprisen for albumet «Heaven Ain’t Ready For Me Yet» i 2006. Rita Engedalen har et internasjonalt publikum, og vant den europeiske blueskonkurransen European Blues Challenge i Berlin i 2012.
Hun har nylig kommet hjem fra en innholdsrik tur til Mississippi, der hun bl.a. var i studio i Clarksdale og spilte inn en ny versjon av låta «Heaven Ain’t Ready For Me Yet», da med byens beste gospelkor. Innspillingen vil bli å høre på den kommende plata «Best Of Rita Engedalen» som slippes under Notodden Blues Festival 2018, både som CD og på vinyl (LP).
Hun er aktiv både som sanger, gitarist, låtskriver og produsent.

Musikken: "stilarten er en solid miks av amerikansk blues, gospel, norsk folkemusikk, roots-musikk og hill-country direkte inspirert av musikk fra de amerikanske sørstater. Låtmaterialet er selvskrevne sanger som hun framfører på en særegen og personlig måte. ".
For øvrig vil «Best of Rita Engedalen» inneholde utvalgte spor fra alle hennes tidligere utgivelser.

Rita er i full gang med planlegging av nytt soloalbum. Det vil komme vinteren 2019. På Notodden Blues Festival fredag 3. august vil hun stå på samme scene som en av hennes store forbilder fra den kvinnelige delen av bluesen, Bonnie Raitt. Hun stiller da med sitt faste band Morten Omlid, Eskil Aasland og med Margit Bakken som spesielt invitert gjesteartist.

Utmerkelser
Rita Engedalen har mottatt mange «høythengende» priser for sitt musikalske arbeid og sine musikalske prestasjoner gjennom årene:

2006 Spellemannspris i klassen for BLUES for sitt album «Heaven ain’t ready for me yet»
2010 Bluesprisen på Notodden Bluesfestival
2010 Rolf Gammleng prisen
2011 Kongsberg By sin fortjenestemedalje
2012 Buskeruds Fylkeskunstnerpris
2012 Vinner av European Blues Challenge
2016 Innlemmet i Notodden’s «Blues Walk Of Fame»
Hun er ytterligere nominert to ganger til for Spellemannsprisen, da for albumene «Chapels And Bars» og «The Tree Still Standing».